Tacos med salsa och grönsaker

Gör din egen tacokrydda – enkelt och mycket godare än färdigköpt som innehåller mest socker, salt och stärkelse. Med de färgglada grönsakerna får du flera viktiga antioxidanter. En nyttig fredagsfavorit för hela familjen! Detta recept är även Barnvänligt. Det blir 4 Portioner, innehåller 800 kcal/portion och det tar 45 min att laga.
 

Du behöver:

Tacokrydda:
-1 ½ msk lökpulver
-3 msk ancho-chilipulver
-2 krm finmalen svartpeppar
-1 tsk paprikapulver
-1 tsk cayennepulver
-1 ½ tsk oregano
-2 msk spiskummin
-2 tsk salt
-2 msk maizenamjöl

Salsa:
-1 burk krossade tomater (400 g)
-1 röd lök (100 g)
-1 vitlök
-½ röd paprika
-½ lime
-½ dl sweet-chili sås
-1 krm salt
-½ krm finmalen svartpeppar
-½ finrivet äpple

Guacamole:
-2 avokado
-1 vitlöksklyfta
-1 lime
-2 msk gräddfil

Tillbehör:
-1 liten burk konserverad majs, 200g
-200 g Tomat
-200 g Gurka
-6 st tortillabröd
-600 g nötfärs 10%
-2 tsk rapsolja till stekning

1. Tacokrydda: Tacokrydda tar ca 10 min att göra. Blanda ingredienser och förvara i en lufttät burk. Blir knappt 2 dl och räcker till flera middagar. Förvara torrt och använd ½- 1 msk tacokrydda per 100 g köttfärs.
2. Salsa: Finhacka lök, vitlök och paprika. Blanda med krossade tomater, saft från lime, sweet-chilisås, salt, peppar och finrivet äpple. Låt stå i kylskåp till servering.
3. Guacamole: Mixa eller mosa avokado med en gaffel. Blanda med pressad vitlök, saft från lime och gräddfil.
4. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fräs köttfärs tills den är genomstekt. Rör i 3-6 msk av kryddblandningen tillsammans med lika mycket vatten. Fortsätt stek på låg värme någon minut. Värm bröden.
5. Servera köttfärs tillsammans med bröd, salsa, guacamole och övriga tillbehör.

/Nikki



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: