Tacos med salsa och grönsaker

Du behöver:
Tacokrydda:
-1 ½ msk lökpulver
-3 msk ancho-chilipulver
-2 krm finmalen svartpeppar
-1 tsk paprikapulver
-1 tsk cayennepulver
-1 ½ tsk oregano
-2 msk spiskummin
-2 tsk salt
-2 msk maizenamjöl
Salsa:
-1 burk krossade tomater (400 g)
-1 röd lök (100 g)
-1 vitlök
-½ röd paprika
-½ lime
-½ dl sweet-chili sås
-1 krm salt
-½ krm finmalen svartpeppar
-½ finrivet äpple
Guacamole:
-2 avokado
-1 vitlöksklyfta
-1 lime
-2 msk gräddfil
Tillbehör:
-1 liten burk konserverad majs, 200g
-200 g Tomat
-200 g Gurka
-6 st tortillabröd
-600 g nötfärs 10%
-2 tsk rapsolja till stekning
1. Tacokrydda: Tacokrydda tar ca 10 min att göra. Blanda ingredienser och förvara i en lufttät burk. Blir knappt 2 dl och räcker till flera middagar. Förvara torrt och använd ½- 1 msk tacokrydda per 100 g köttfärs.
2. Salsa: Finhacka lök, vitlök och paprika. Blanda med krossade tomater, saft från lime, sweet-chilisås, salt, peppar och finrivet äpple. Låt stå i kylskåp till servering.
3. Guacamole: Mixa eller mosa avokado med en gaffel. Blanda med pressad vitlök, saft från lime och gräddfil.
4. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Fräs köttfärs tills den är genomstekt. Rör i 3-6 msk av kryddblandningen tillsammans med lika mycket vatten. Fortsätt stek på låg värme någon minut. Värm bröden.
5. Servera köttfärs tillsammans med bröd, salsa, guacamole och övriga tillbehör.
/Nikki